پلی استیشن 5 یک کنسول بازی ویدیویی خانگی است که توسط شرکت Sony Interactive Entertainment ساخته شده است. پلی استیشن 5 بهعنوان جانشین پلی استیشن 4 معرفی شد. PS5 از نسل نهم بازیهای ویدیویی است و همراه با کنسولهای ایکس باکس سری X و سری S به بازار عرضه شد. این کنسول در 12 نوامبر سال 2020 ابتدا در آمریکای شمالی، استرالیا، ژاپن، نیوزلند و کرهجنوبی منتشر شد و در یک هفته بعد در سراسر جهان عرضه شد. کنسول PS5 امکانات جدیدی را برای بازی فراهم میکند که هرگز پیشبینی نمیکردید. شما میتوانید با این کنسول یک نسل کاملا جدید از بازیهای باورنکردنی پلی استیشن را تجربه کنید. در این مقاله از کارن مارکت میخواهیم به معرفی پلی استیشن 5 بپردازیم و ویژگیها و امکانات این کنسول بازی را موردبررسی قرار دهیم.
معرفی پلی استیشن 5 ازنظر سختافزاری

پلی استیشن 5 در دو مدل راهاندازی شده است. مدل پایه پلی استیشن 5 شامل یک درایو دیسک نوری است که میتواند با دیسکهای HD Blu-ray سازگار باشد. نسخه دیجیتال این کنسول درایو ندارد و برای کسانی که مدل کم هزینهتری را میخواهند و ترجیح میدهند که بازیها را بهصورت دیجیتال خریداری و دانلود کنند؛ مناسب است. این نسخه از پلی استیشن 5 شامل یک درایو حالت جامد است که برای پخش دادههای پرسرعت طراحی شده است و به بهبود عملکرد ذخیرهسازی کمک میکند.
در معرفی پلی استیشن 5 با درایو دیسک نوری گفته شده که دارای یک پردازندهی گرافیکی AMD با وضوح 4K و با حداکثر نرخ 120 فریم در ثانیه است. همچنین دارای یک ویژگی به نام ردیابی اشعه است که امکان واقعگرایانه بودن نور و فضا را ایجاد میکند. بهعلاوه وجود فناوری صوتی جدید Tempest Engine در این نسخه از پلی استیشن 5، باعث ایجاد جلوههای صوتی 3 بعدی میشود. علاوه بر اینها این کنسول شامل یک رم 16 گیگابایتی با مدل GDDR6 SDRAM و همراه با حداکثر پهنای باند 448 گیگابایت بر ثانیه و بلوتوث 5.1 و همچنین Wi-Fi 6 است.
برای این کنسول یک سیستم خنککننده تعبیه شده که شامل یک فن خنککننده دو طرفه است و برای ورود هوا طراحی شده است. سونی، پلی استیشن 5 را بهگونهای طراحی کرده است که انرژی کمتری برای حالتهای تعلیق بازیها نسبت به پلی استیشن 4 مصرف کند. همچنین یکی از ویژگیهایی که سونی در زمان معرفی پلی استیشن 5 به آن مفتخر بود، یک منبع تغذیه 350 واتی است که در درون این کنسول قرار گرفته است. مدل دیگر پلی استیشن 5، نسخه دیجیتال است و در آن خبری از درایو نوری نیست. بنابراین شما باید بازیها را بهصورت فیزیکی خریداری کرده و بر روی آن نصب کنید.
معرفی PS5 ازنظر فضای ذخیرهسازی

یکی از نکات مهم در زمان معرفی پلی استیشن 5، فضای ذخیرهسازی آن است. حافظه داخلی پلی استیشن 5 شامل یک درایو 825 گیگابایتی حالت جامد است که 667 گیگابایت آن در دسترس است و با یک رابط 12 کاناله ساخته شده است. وجود SSD سریع را میتوان بهترین ویژگی این کنسول دانست زیرا میتواند سرعت خواندنی بهاندازهی 100 برابر بیشتر از PS4 را برای پلی استیشن 5 به ارمغان آورد. برای این کنسول، سونی یک تراشه سفارشی با چندین پردازنده طراحی کرد تا با کنترلکننده حافظه فلش، بهصورت هماهنگ کار کند و میزان تاخیر در پردازش دادهها را کاهش دهد. این تراشه میتواند تا حداکثر 22 گیگابایت بر ثانیه، دادهها را پردازش کند. فضای ذخیرهسازی برای بازیها از طریق درگاه M.2 برای ذخیرهسازی حالت جامد و درایوهای USB است.
در پلی استیشن 4 این امکان وجود داشت که بتوان بازیها را بین درایو SSD داخلی و خارجی جابهجا کرد تا فضای موجود در SSD آزاد شود؛ اما در پلی استیشن 5، بازیها باید روی SSD داخلی ذخیره شوند تا امکان پخش آنها وجود داشته باشد. درنتیجه در زمان راهاندازی، نمیتوان آنها را به دستگاه ذخیرهسازی خارجی منتقل کرد. یک سیستم رابط April 2021 به شما این اجازه را میدهد که تا بازیهای پلی استیشن 5 را به یک USB منتقل کنید؛ درحالی که بازیها برای پخش، باید هنوز روی SSD داخلی باشند.
شاید بتوان گفت یکی از نکات منفی مطرحشده در زمان معرفی پلی استیشن 5، این بود که از CDها پشتیبانی نکرده و نمیتوانست محتوای دیسکهای 3D Blu-ray را پخش کند. انتخاب درایو نوری Ultra-HD Blu-ray بهعنوان یک دیسک برای PS5 این امکان را فراهم میکند تا دیسکهای بازی پلی استیشن 5 حداکثر تا 100 گیگابایت داده را در خود ذخیره کنند. در صورتی که بازیهای پلی استیشن 4 که معمولا روی دیسکهای Blu-ray استاندارد دو لایه قرار میگیرند، میتوانند تنها 50 گیگابایت داده را در خود ذخیره کنند.

کنترلهای پلی استیشن 5
کنترلکنندهی کنسول PS5 یک کنترلکنندهی بیسیم DualSense است که بر اساس کنترلکننده قبلی DualShock اما با تغییراتی طراحی شده است. دکمههای دستی DualSense همان دکمههای DualShock 4 هستند و فقط دکمه Share به Create تغییر داده شده است. همچنین کنترلها شامل یک صفحه کنترل لمسی و نوار نوری هستند. در این کنترلر یک آرایهی میکروفون داخلی اضافه شده است تا بازیکنها فقط از طریق کنترلرها بتوانند با یکدیگر صحبت کنند. دستهها با دو رنگ سفید و سیاه طراحی شدهاند که بخش سیاه رنگ بهراحتی قابل جدا شدن است. همچنین کنترلرها شامل یک اتصال USB-C، باتری با درجه بالاتر و جک صوتی هستند. علامت روی دکمههای پلی استیشن، ضربدر، دایره، مربع و مثلث است.
معرفی پلی استیشن 5 ازنظر مشخصههای نرمافزاری
یکی از مواردی که سونی در زمان معرفی پای استیشن 5 به جهانیان، درباره آن تاکید داشت این بود که رابط کاربری پلی استیشن 5 آسان و بسیار سریع است. این رابط کاربری در وضوح و سادگی بالایی طراحی شده است و با رزولوشن 4K و دامنهی دینامیکی بالا ارائه میشود. کاربران با یک صفحه ورود و انیمیشن راهاندازی جدید روبهرو میشوند.
مفاهیم و طراحیهای اصلی معرفی شده در PS4 دوباره در یک صفحه خانگی جدید طراحی شدهاند. پلی استیشن 5 از YouTube، YouTube TV، Dailymotion، Netflix، Disney+، WWE Network، BBC iPlayer و بسیاری از سرویسهای پخش دیگر پشتیبانی میکند. همچنین این کنسول از سیستم PlayStation Now که یک سرویس بازی ابری برای انجام بازیهای نسلهای قدیمی پلی استیشن است؛ پشتیبانی میکند.
برنامه Remote Play سونی که در دستگاههای Microsoft، iOS، پلی استیشن 4 و اندروید موجود است؛ قبل از راهاندازی پلی استیشن 5 بهروز شده است تا به کاربر این امکان را دهد که از راه دور بازیهای پلی استیشن 5 خود را در در این دستگاهها از طریق شبکه محلی انجام دهد. در آپریل 2021، سونی یک بهروزرسانی نرمافزاری جدید منتشر کرد که کاربر میتواند بازیهای PS5 بارگیری شده خود را به یک USB خارجی منتقل کند تا فضای خالی ایجاد شود.

کلام آخر
پلی استیشن 5 یک کنسول بازی خانگی است که میتواند امکانات جدیدی را برای بازی کاربران خود فراهم کند. وجود یک SSD با سرعت بسیار بالا و پشتیبانی لمسی و کنترلرهای قویتر نسبت به PS4، از ویژگیهای منحصربهفرد این کنسول است. همانطور که گفته شد این کنسول در دو نسخه راهاندازی شده است. یکی شامل درایو نوری بوده و دیگری نسخه دیجیتال است. نسخه دیجیتال بدون درایو است و میتوانید بازیها را از فروشگاه PlayStation خریداری و بر روی کنسول خود، بارگیری کنید. معرفی پلی استیشن 5 نسل جدید، به شما این امکان را میدهد تا بازیهای باورنکردنی را در شرایط محیطی واقعگرایانه و با سرعتی بیشتر و بدون تاخیر انجام دهید و از آنها لذت ببرید.
منبع: mobilesyrup