امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و مجازی شدن اکثر کارها نیاز به کامپیوتر و یا لپتاپ خیلی بیشتر از قبل احساس میشود. وجود لپتاپ برای دانشآموزان و دانشجویان یکی از ضروریترین نیازهای تحصیل است. به همین دلیل هر دانشآموز یا دانشجویی باید برای تهیه یک لپتاپ خوب برنامهریزی کند. البته لپتاپ دانشجویی اصطلاحی است که معمولا برای لپتاپهایی استفاده میشود که کاربری خیلی سنگینی ندارند. این دست از لپتاپها بیشتر برای دیدن فیلم، شرکت در کلاس و یا استفاده از نرمافزارهای نسبتا سبک استفاده میشوند. در این مقاله از کارن مارکت میخواهیم راهنمای خرید لپ تاپ دانشجویی را به شما ارائه دهیم.
پیش از جستجو در میان مدلها، این نکته را به خاطر داشته باشید
اولین بند از راهنمای خرید لپ تاپ دانشجویی را به نکاتی اختصاص دادهایم که باید پیش از تصمیم برای انتخاب مدل به خاطر داشته باشید. برای خرید یک لپتاپ خوب ابتدا باید بدانیم که چه ویژگیهایی باید در یک لپتاپ وجود داشته باشند تا بتوانید مطمئن شوید که این لپتاپ برای کار شما مناسب است. واضح است که رشته دانشگاهی شما یکی از مهمترین عوامل در هنگام انتخاب لپتاپ دانشجویی است. دانشجویان مهندسی کامپیوتر و دانشجویان گرافیک به دلیل حجم بالای کار نرمافزاری خود، به لپتاپ قدرتمندتری احتیاج دارند. این در حالی است که احتمالا چنین قدرتی در پردازش گرافیکی یا تحلیلی برای دانشجویان رشتههای انسانی موردنیاز نیست.
علاوه بر این موضوع شما باید بودجهای را که میتوانید برای خرید یک لپتاپ دانشجویی هزینه کنید، مشخص نمایید. مقدار پولی که میخواهید برای خرید این ابزار بپردازید، نخستین سوالی است که هنگام مراجعه به هر فروشگاهی از شما پرسیده میشود. بنابراین هرگز نباید پیش از تعیین نیاز و بودجه خود برای خریدن لپتاپ اقدام کنید. زیرا این موضوع میتواند هزینه زیادی را روی دست شما بگذارد. درحالیکه نتیجه نهایی دلخواه شما نیست.
مهمترین معیارها در راهنمای خرید لپ تاپ دانشجویی
-
فضای ذخیرهسازی در لپتاپ
شما باید قبل از تهیه لپتاپ به این نتیجه رسیده باشید که چه چیزهایی را میخواهید در این دستگاه ذخیره کنید. وظیفه ذخیره دادهها در لپتاپ بر عهده هارددیسک است. بهطورمعمول ظرفیت هارددیسک از 500 گیگابایت تا 2 ترابایت متفاوت است. لپتاپهای دانشجوی میان رده یا اقتصادی معمولا حافظه داخلی برابر یک ترابایت دارند. این میزان از فضای ذخیرهسازی برای استفادههای معمولی از لپتاپ مانند ذخیره کردن فیلم و دادههای نرمافزاری کافی است. اما اگر میخواهید بازیهای مختلف و یا فیلمهای بیشتری را بر روی دستگاه خود ذخیره کنید، باید دست به جیب بشوید و یک حافظه خارجی با ظرفیت حداقل 500 گیگابایتی تهیه نمایید.
-
پردازنده
بیشتر لپتاپهای امروزی از پردازندههای اینتل یا AMD استفاده میکنند. این پردازندهها در سریهای مختلفی تولید میشوند و نسلهای متنوعی دارند. هرچه نسل جدیدتری از پردازنده در لپتاپ به کار رفته باشد، قدرت پردازشی آن نیز بیشتر خواهد بود. بهعنوان راهنمای خرید لپ تاپ دانشجویی به شما میگوییم که لپتاپهای دانشجویی معمولا از پردازندههای AMD A8، AMD A-series A6 و اینتل corei3 استفاده میکنند. اما برای دانشجویانی که میخواهند برنامههای سنگین گرافیکی و نرمافزارهای ثقیل نصب کنند، پردازندههای سنگینتر مناسب خواهد بود. این نوع پردازندهها مانند AMD A10، اینتل corei5 و اینتل corei7 معمولا هزینه بیشتری را بر روی دست خریدار میگذارند.
-
حافظه رم
وظیفه حافظه موقت یا حافظه رم این است که هماهنگی بین چند نرمافزار سنگین را به عهده بگیرد و سرعت اجرای این نرمافزارها را بالا ببرد. بیشتر لپتاپهای دانشجویی دارای حافظه رم 4 گیگابایتی هستند. این میزان حافظه رم برای استفاده از برنامههای آفیس، دیدن فیلم یا وبگردی عالی خواهد بود. ولی اگر کارکردهای بیشتری از لپتاپ خود انتظار دارید حتما باید از رم 8 گیگابایتی استفاده کنید.
-
انتخاب کارت گرافیک
بهطورمعمول در لپتاپها برای پردازش دادههای گرافیکی از دو روش استفاده میشود: یکپارچه و گسسته. اگر انتظار زیادی از دستگاه خود ندارید و فقط برای بازیهای سبک، دیدن فیلم یا ذخیره عکس میخواهید از آن استفاده کنید، لپتاپهایی با کارت گرافیکی یکپارچه مناسب هستند. اما اگر در حال گذراندن دوره گرافیک سهبعدی با لپتاپ خود هستید، باید یک کارت گرافیکی مجزا برای آن تهیه کنید. کارتهای گرافیکی گسسته کارایی بیشتری نسبت به یکپارچهها دارند.
-
باتری لپتاپ
گزینه پنجم از فهرست راهنمای خرید لپ تاپ دانشجویی به باتری لپتاپ تعلق میگیرد. البته شاید بتوان گفت که این گزینه مهمترین معیار برای دانشجویان است. زیرا دانشجویان ناچار هستند که لپتاپ خود را بهطور دائمی به همراه داشته باشند. واضح است که هیچکس از نیاز به جستجوی مداوم پریز برق خوشحال نخواهد شد. بنابراین یک لپتاپ با ظرفیت بالای باتری میتواند در یک روز کامل با کمترین نیاز به شارژ همراه دانشجو باشد.
-
جابجایی راحت
بهجز مسائلی که مربوط به مشخصات سختافزاری یک لپتاپ دانشجویی خوب میشوند، موارد دیگری نیز هستند که باید در چکلیست راهنمای خرید لپ تاپ دانشجویی قرار بگیرند. این موارد شامل اندازه، وزن، اندازه صفحهنمایش، اندازه و نوع صفحهکلید هستند. اگر میخواهید لپتاپ خود را همیشه همراه داشته باشید باید از نوع سبک آن استفاده کنید. اگر میخواهید که با آن فیلم ببینید و یا بازی کنید، باید دنبال یک لپتاپ با صفحهنمایش بزرگتر و صفحهکلید پهنتری باشید.
البته میتوانید با تهیه یک سری از لوازم جانبی استفاده از لپتاپ را برای خود سادهتر کنید. مثلا داشتن کیف لپتاپ یکی از ملزومات است که برای جابجایی و حملونقل آن بسیار بکار میآید. این کیف با داشتن یک محفظه مخصوص میتواند هم حملونقل لپتاپ را برای شما آسان کند و هم اینکه از ضربه دیدن دستگاه جلوگیری خواهد کرد. همچنین داشتن ماوس جداگانهای که از طریق بلوتوث یا کابل به لپتاپ متصل شود، میتواند سرعت کار شما را با لپتاپ افزایش دهد.
نمونههایی از یک لپتاپ دانشجویی خوب
در این قسمت از راهنمای خرید لپ تاپ دانشجویی میخواهیم دو نمونه از بهترین لپتاپهای دانشجویی موجود در بازار را به شما معرفی کرده و هریک از معیارهای گفتهشده را در آنها بررسی کنیم.
-
Dell XPS 13
لپتاپ Dell XPS 13 دارای پردازنده مرکزی Intel corei7 نسل هفتم بوده و حافظه رم آن برابر 16 گیگابایت است. پردازنده گرافیکی این لپتاپ از نوع Intel Irisplus است. Dell XPS 13 نمایشگری با اندازه 13.4 اینچ دارد و میتواند یک ترابایت داده را در خود ذخیره کند. این لپتاپ با خصوصیاتی که ذکر شد و با توجه به اینکه شرکت سازنده به دنبال بهبود کارایی آن و بهروزرسانی کردن آن برای بازار روز است میتواند یکی از گزینههای خوب برای خرید باشد.
-
ایسر chromebook 15
ایسر کرومبوک 15 میتواند یکی از مناسبترین لپتاپها برای دانشجویان باشد. زیرا هم عمر باتری خوبی دارد و هم دارای نمایشگری 15.6 اینچی است. پردازنده این لپتاپ از نوع اینتل Celeron 3205U است و برای پردازش دادههای گرافیکی در آن از پردازنده اینتل HD Graphics استفاده شده است. وزن این لپتاپ 2 تا 2.5 کیلوگرم است که آن را برای حملونقل روزانه بسیار مناسب ساخته است. این لپتاپ دارای کیبورد مناسب با نور پسزمینه و اسپیکرهای قوی است. به همین دلیل میتوان از آن برای بازی نیز استفاده کرد. حافظه رم ایسر کرومبوک 15 برابر 4 گیگابایت است.
سخن پایانی
مهمترین نکته در راهنمای خرید لپ تاپ دانشجویی پس از توجه به نیاز و بودجه، در نظر گرفتن یک سری معیارهایی است که درمجموع خصوصیات لپتاپ را تشکل میدهند. معیارهایی مانند باتری، حافظه داخلی و رم، وزن و اندازه که در این مقاله از کارن کارکت به آنها پرداختیم.